ژئوپارک جهانی طبس به مناسبت ۱۵ مهرماه روز بینالمللی تنوع زمینشناختی، سلسله وبینارهای علمی برگزار میکند
همایش گام آخر ویژه انتخاب رشته کنکور سراسری
پنجشنبه 25 مردادماه
ساعت 16:30 الی 18:30
سالن آموزش و تفسیر موزه ژئوپارک جهانی قشم
رویداد تخصصی بمناسبت آغاز سال جدید دریایی با عنوان نوروز دریا و گاهشمار دریایی خلیج فارس با حضور اساتید و کارشناسان این حوزه برگزار شد.
تاریخ انتشار : 10 مرداد 1403نشست انجمن عکاسان جزیره قشم
نمایش عکسهای علی ستایشی با موضوع محرم در جزیره قشم
سه شنبه 2 مردادماه 1403
سالن آموزش و تفسیر موزه ژئوپارک جهانی قشم
آموزش مبتنی بر فرهنگ و زیست بوم رویکردی نوین در آموزش کودکان جزیره قشم
زمان برگزاری 1 الی 10 مردادماه ویژه مربیان مهدکودک و معلمان
کارگاه آموزشی آشنایی با مفاهیم ژئوپارک با حضور 50 همیار در دو مرکز آموزشی ژئوپارک جهانی قشم برگزار شد.
تاریخ انتشار : 05 مهر 1400عضو هیات علمی دانشگاه با ستایش از اقدامات مدیریت ژئوپارک جهانی قشم درجهت حفاظت از میراث فرهنگی این جزیره گفت: رمز موفقیت این مدیریت دراین خصوص درگیر کردن جامعه محلی قشم با برنامه های آموزشی، ترویجی و حفاظتی خود بوده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان منطقه آزاد قشم به نقل از شمانیوز دکتر احمد بازماندگان خمیری در یک برنامه سخنرانی علمی تحت عنوان« بررسی وضعیت تاریخی و جغرافیایی کشم درابتدای سده بیستم» که به مناسبت روز ملی خلیج فارس از سوی ژئوپارک جهانی قشم در فضای مجازی برگزار شد، حفظ میراث فرهنگی را از مهم ترین اهداف ژئوپارک ها در دنیا خواند و افزود: این میراث شامل میراث فرهنگی ملموس و ناملموس است.
وی میراث فرهنگی ملموس را میراثی دانست که دارای موجودیت بوده و وجود خارجی دارد از جمله آثار، بناها و محوطه های باستانی و تاریخی و همچنین وسایل قدیمی مانند کوزه ها، نقاشی ها و ظروف و میراث فرهنگی ناملموس را نیز مجموعه آداب و رسوم، اصطلاحات، زبان ها، گویش ها، بازی ها، موسیقی، ادبیات شفاهی، هنرهای اجرایی، آیین ها، جشن ها، رقص ها، دانش و مهارت ها اعلام کرد.
بازماندگان خمیری دربخش اصلی این سخرانی ضمن اشاره به واژه « کشم » به عنوان نام اولیه قشم و این که چرا بر این واژه تاکید می شود به بررسی این واژه در کتاب «راهنمای خلیج فارس» تالیف جان گوردون لوریمر انگلیسی پرداخت.
این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نورقشم همچنین در این سخنرانی به جایگاه واژه « کشم » در گزارش های سدیدالسلطنه ( ميرزا محمدعلى خان سديد السلطنه كبابى مينابى بندرعباسى متولد 1251و وفات1320شمسی، ملقب به سدیدالسلطنه و متخلص به عاری ومعروف به سدیدالسلطنه کبابی، مورخ، شاعر، نویسنده و پژوهنده جنوب ایران، درسالهای آخر دوره قاجار و آغاز دوره پهلوی) اشاره کرد و گفت: سدیدالسلطنه همچنین در گزارش های خود به باسعیدو، مقابر انگلیسی ها، لافت و تاریخچه آن و سه مسیر از « کشم » تا باسعیدو هم پرداخته است.
براساس این گزارش اشاره به تجار و تجارت، جمعیت، انواع وسایل حمل و نقل دریایی و برخی از روستاهای « کشم » و تشریح اطلاعات جغرافیایی، تاریخی، اجتماعی و اقتصادی آن از دیگر بخش های سخنرانی دکتر احمد بازماندگان خمیری در این برنامه زنده در فضای مجازی بود که از طریق صفحه اینستاگرامی ژئوپارک جهانی قشم پخش شد.