همیاران

صبحانه خوری رغبن

نام

فرهان خاکی قشمی

دسته

مراکز عرضه غذا و نوشیدنی

تلفن

+989179581877

آدرس

قشم

رستوران رغبن در مرکز شهر قشم واقع شده است. اعضای یک خانواده در کنار هم اقدام به تاسیس این رستوران نموده و بمدت 13 سال در حال فعالیت هستند. بخش ویژه تهیه غذای بومی در این رستوران پخت نان های محلی به روش سنتی است. بزرگترین جزیره ایران و خاورمیانه به انواع ماهی ها و نان های محلی خود شهره است. در زمان های قدیم در جزیره قشم در هر منزل نان مصرفی خود را به شخصه تهیه می کردند، حتی گندم را در خانه با هاش (آسیاب دستی) آرد می کردند و نان می پختند. معروفترین نان های محلی قشم عبارتند از: نان تموشی نان محلی مردم قشم، نان ریخته نان محبوب مردم جزیره قشم، نان دستی ، نان گرده، نان خمیر ترش (به گویش محلی خمیر خشکه)، نان خمیر شیرین (به گویش محلی خمیر تره)، نان ستپوری وجود گنبدنمکی و غارهای نمکدان و طرز تشکیل آن در جزیره سبب شده است که یکی از بهترین و معروفترین طعم دهنده های غذا از این پدیده زمین شناسی بوجود آید. سوراغ نوعی غذای محلی جنوبی است که منعکس کننده طبع، هنر و علائق مردم این دیار با رسم و رسومات جنوبی می باشد. سوراغ که مزه شور و رنگ قرمز دارد متشکل از ماهی ساردین ( اصطلاح محلی مومغ)، خاک سرخ ( به زبان محلی گلک )، نمک و طعم دهنده های مختلف از جمله پوست خشک شده نارنج می باشد. کاربرد اکسیدهای آهن یا خاک سرخ موجود در سوراغ به هزاران سال قبل باز می گردد و احتمالا مصرف کانی های مزبور به عنوان رنگینه، نخستین و قدیمیترین کاربرد این کانی سرشار از آهن را نشان می دهد. سوراغ در غذاهای محلی به شکل های متفاوتی استفاده می شود. مهمترین کاربرد آن استفاده به همراه انواع نان سنتی قشمی هاست که این نان ها بدلیل خوش طعم بودن و تنوع، نه تنها در خطه جنوب بلکه در بین گردشگران طرفداران خاص خود را نیز پیدا کرده است. اگر دوست دارید مراحل پخت انواع نان ‌های محلی قشم را از نزدیک ببینید و طعم بی نظیر آن ها را تجربه کنید به این صبحانه خوری سری بزنید.
ژئوپارک قشم - کلیه حقوق محفوظ است | طراحی و اجرا رسانه هزاره